Κηρύξτε το Ευαγγέλιο!

Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να διακηρύξει τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού σε όλα τα έθνη χωρίς εξαίρεση μέχρι να επιστρέψει ο Ιησούς – Ματθαίος 24:14.

Ο Ιησούς διέταξε τους ακολούθους του να ανακοινώσουν το ίδιο μήνυμα που κήρυξε. Το συνοψίζει ως “τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού.” Η Εκκλησία του θα διαδώσει αυτή τη Βασιλεία στη γη με απροσδόκητους και παράδοξους τρόπους. Η κυριαρχία του πάνω σε όλα τα έθνη θα εδραιωνόταν και οι “εχθροί” του θα υποτάσσονταν μέχρι την ημέρα της επιστροφής του. Μέχρι τότε, οι μαθητές του κλήθηκαν να διακηρύξουν το μήνυμά του στα “άκρα της Γης.”

Όλοι οι άνθρωποι καλούνται να δεχτούν την προσφορά του για ζωή και σωτηρία, ενώ η πόρτα παραμένει ανοιχτή. Θα έρθει η μέρα που θα είναι πολύ αργά, και όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες που απορρίπτουν το ευγενικό δώρο του θα βρουν τα ονόματά τους αποκλεισμένα από το “βιβλίο της ζωής του Αρνίου.”

Globe Νότια Αμερική-Φωτογραφία από την Isabela Kronenberger στο Unsplash
[Φωτογραφία από την Isabela Kronenberger στο Unsplash]

Αγκαλιάζοντας το μήνυμά του σημαίνει έναν
πλήρη αναπροσανατολισμό της ζωής. Η απόλυτη δέσμευση σε αυτόν είναι υποχρεωτική. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του να πιστέψουμε τα “καλά νέα”, να σηκώσουμε το σταυρό και να Τον ακολουθήσουμε “οπουδήποτε οδηγεί.”

Μέσω του θανάτου και της ανάστασής του, ο Ιησούς νίκησε τις δυνάμεις που ήταν εχθρικές προς τον Θεό, συμπεριλαμβανομένου του Σατανά, του θανάτου, των “δυνάμεων και των αρχών” και της αμαρτίας. Η ανάστασή του και η έκχυση του Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής σηματοδότησε την έναρξη της βασιλείας του από το “δεξί χέρι του Θεού” - (Ψαλμός 2:2-8, 110:1).

Ο θάνατός του και η ανάστασή του σήμαιναν επίσης την άφιξη της περιόδου που είναι γνωστή ως “τελευταίες ημέρες”. Επομένως, “οι μορφές αυτής της εποχής εξαφανίζονται.” Η αμαρτία και ο θάνατος μπορεί να επιμείνουν για κάποιο διάστημα, αλλά η αποφασιστική νίκη επιτεύχθηκε στο Σταυρό. Το δώρο του Πνεύματος που δόθηκε στην εκκλησία είναι αδιάψευστη απόδειξη της κατάκτησης των εχθρών του.

Η ήττα του Σατανά επιβεβαιώθηκε όταν ο Θεός ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς. Από τότε, καταργεί τις “εξουσίες και τα πριγκιπάτα” που του αντιτίθενται. Ο Χριστός θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το μόνο που απομένει είναι η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Θεού - (1 Κορινθίους 15:20-28, Εβραίους 1:5-14, Αποκάλυψη 1:4-6).

Πριν ανέβει στον ουρανό, ο Ιησούς διέταξε τους μαθητές του να περιμένουν στην Ιερουσαλήμ μέχρι “να λάβουν δύναμη αφού το Άγιο Πνεύμα ήρθε επάνω τους.” Τότε θα ήταν οι “μάρτυρές Του ... στα πέρατα της γης” - (Ματθαίος 28:18-20, Λουκάς 24:45-48, Πράξεις 1:7-9, 3:19-21).

Οι μαθητές του είναι οι “μάρτυρές” Του, οι απεσταλμένοι του ανέθεσαν να καλέσουν όλους τους ανθρώπους να εισέλθουν στη βασιλεία του, και να κηρύξουν “μετάνοια και άφεση αμαρτιών στο όνομά του ανάμεσα σε όλα τα έθνη.” Αυτή η αποστολή πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το “τέλος” όταν εμφανιστεί.

Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τον κόσμο. Μακριά από αυτό! Αλλά καλούμαστε να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα κηρύττοντας το Ευαγγέλιο και υπηρετώντας τη βασιλεία του. Χωρίς τη σωτηρία του, ο κόσμος θα παρέμενε για πάντα στο σκοτάδι και χωρίς ελπίδα.

Πριν από το θάνατό του, ο Ιησούς προέβλεψε την καταστροφή του Ναού στην Ιερουσαλήμ. Σε απάντηση, οι μαθητές ρώτησαν πότε θα συνέβαινε αυτό, και ποιο θα ήταν το “σημείο” της “έλευσης του Υιού του ανθρώπου.” Στην πρώτη ερώτηση, απάντησε, πριν από το τέλος της γενιάς που ήταν σύγχρονη μαζί του. Στο δεύτερο, προειδοποίησε, κανείς εκτός από τον Θεό μόνο δεν γνωρίζει την ώρα, την ημέρα, την “εποχή”, τις “εποχές” ή τους “καιρούς” της επιστροφής του - (επίσης, Μάρκος 13:30-33, Πράξεις 1:6-9).

Ο μόνος παράγοντας που θα καθορίσει “πότε” θα επιστρέψει είναι η ολοκλήρωση της αποστολής του Ευαγγελίου από το σώμα του Χριστού - “αυτό το Ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την κατοικήσιμη γη για μαρτυρία για όλα τα έθνη, και τότε θα έρθει το τέλος” - (Ματθαίος 24:14, 24:36, Πράξεις 1:6-8).

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι το “σημάδι” του “τέλους” αφού το τέλος αυτής της εποχής δεν θα έρθει μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής της Εκκλησίας. Δεν είναι προαιρετική αλλά καθοριστική για την ολοκλήρωση όλων των πραγμάτων και τη λύτρωση της ανθρωπότητας.

Το γεγονός ότι το “τέλος” δεν έχει φτάσει είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η αποστολή μας παραμένει ημιτελής. Ο Ιησούς δεν θα επιστρέψει μέχρι το μήνυμά του να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Γης, “ως μαρτυρία.” Επομένως, όλοι όσοι περιμένουν με αγωνία την “άφιξη” του πρέπει, πάνω απ ' όλα, να κηρύξουν το Ευαγγέλιο!



ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
  • Σωτηρία για όλους! - (Τα καλά νέα που ανακοίνωσε ο Ιησούς προσφέρουν σωτηρία και ζωή σε άνδρες και γυναίκες κάθε έθνους και λαού)
  • The Mission - (The mission of the Assembly of Jesus is to proclaim the Good News of his Kingdom to all Nations until he returns – Matthew 24:14)
  • The Author of Salvation - (The Gospel of Jesus Christ liberates men and women of every nation from the stain of sin and the fear of death)





Comments

POPULAR POSTS

The Word Made Flesh

Language of the New Testament