Σωτηρία για όλους!

Τα καλά νέα που ανακοίνωσε ο Ιησούς προσφέρουν σωτηρία και ζωή σε άνδρες και γυναίκες κάθε έθνους και λαού - (Αφιερωμένο στον αδελφό Γκρέγκορι Σόλουμ και την οικογένειά του).

Μετά την ανάστασή του, ο Ιησούς δήλωσε: “όλη η εξουσία στον ουρανό και στη γη μου δίνεται, επομένως, πηγαίνετε και κάνετε μαθητές όλων των Εθνών!” Μετά έστειλε τους μαθητές του να ανακοινώσουν την κυριαρχία και τη σωτηρία του στα πέρατα της Γης. Το Ευαγγέλιο άρχισε με το θάνατό του και την Ανάστασή, του επομένως, το ζωογόνο άγγελμά του πρέπει να ανακοινωθεί σε όλους τους ανθρώπους. Ο Υιός του Θεού έχει επιτύχει τη σωτηρία για τον λαό του!

Φάρος Χανίων, Ελλάδα-φωτογραφία του Leonhard Niederwimmer στο Unsplash
[φωτογραφία του Leonhard Niederwimmer στο Unsplash]

Ο Θεός εξύψωσε τον Ιησού στο Μεσσιανικό θρόνο όπως υποσχέθηκε στις Γραφές: “
θα σας δώσω τα έθνη για την κληρονομιά σας και τα άκρα της γης για την κατοχή σας”, και ως εκ τούτου στέλνει τους απεσταλμένους του για να ανακοινώσουν την κυριαρχία και τη σωτηρία του σε όλη τη γη – (Ψαλμός 2: 8).

Επιπλέον, παραχωρώντας το δώρο του Πνεύματος σε εμάς, είμαστε εξουσιοδοτημένοι να διακηρύξουμε τα καλά νέα του σε ολόκληρο τον κόσμο, το μόνο έργο που μας ανέθεσε πριν από την Ανάληψή του - “θα λάβετε δύναμη όταν το Άγιο Πνεύμα έρθει πάνω σας, και θα είστε μάρτυρές μου στην Ιερουσαλήμ, σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και στα άκρα της Γης” – (Πράξεις 1:8).

Αυτή η σωτηρία είναι για άνδρες και γυναίκες κάθε γενιάς και έθνους χωρίς εξαίρεση. Ο Ιησούς πέθανε και ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, οπότε δεν πρέπει πλέον να ζούμε για τον εαυτό μας αλλά για αυτόν, και τώρα απαλλαγμένοι από τη δουλεία της αμαρτίας και τον φόβο του θανάτου - (Εβραίους 2:14-18).

Ο Θεός αγάπησε την ανθρωπότητα τόσο πολύ που “έδωσε τον μοναδικό γεννημένο Υιό Του” ώστε όλοι οι άνθρωποι να πιστέψουν και να λάβουν “αιώνια ζωή.” Ο Ιησούς κληροδότησε στον καθένα μας τη διακονία της συμφιλίωσης ανδρών και γυναικών με τον πατέρα του διακηρύσσοντας τα Καλά του νέα – (Ιωάννης 3:16, Πράξεις 2:36-38, 2 Κορινθίους 5:17-20).

Λόγω του πόνου του “για τις αμαρτίες μας”, ο Θεός ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς και “τον εξύψωσε πολύ, δίνοντάς του το όνομα που είναι πάνω από κάθε όνομα”, – Ιησούς - το όνομα που σημαίνει “ο Γιαχβέ σώζει.”

Η σωτηρία που υποσχέθηκε ο Θεός του Ισραήλ έχει γίνει πραγματικότητα για όλη την ανθρωπότητα σε αυτόν τον ίδιο Ιησού. Ο γιος του έχει γίνει ο “άρχοντας των Βασιλέων της γης” που θα “ποιμαίνει τα έθνη” μέχρι την ημέρα που θα σταθούν μπροστά του στη νέα δημιουργία - (Φιλιππησίους 2: 6-11, Αποκάλυψη 1:4-6, 7:9-17, 12:5-11).

Όλα τα έθνη ανήκουν στον Ιησού. Ο θυσιαστικός θάνατός του ακύρωσε τη νομική αξίωση του Σατανά για την ανθρωπότητα. Επιπλέον, η ανάστασή του έσπασε τη σιδερένια λαβή του θανάτου που μας κρατούσε όλους. Αυτό είναι ένα ριζοσπαστικό μήνυμα απελευθέρωσης από την τυραννία της αμαρτίας, του Σατανά και του θανάτου που πρέπει να ακούσουν όλοι οι άνθρωποι και κάθε έθνος – (1 Κορινθίους 15:1-6, Φιλιππησίους 2:6-11, Εβραίους 2:14-15, Αποκάλυψη 1:6-8,3:21, 5:5-14).

ΈΝΑΣ ΛΑΌΣ


Ο Θεός έχει “μιλήσει” με εύγλωττη τελικότητα μέσω του Υιού του. Είναι μόνο ο Υιός που “πέτυχε τον καθαρισμό της αμαρτίας”, επομένως, κάθεται “στα δεξιά της Μεγαλειότητας σε υψηλούς τόπους” ως ο μεγάλος Αρχιερέας που μεσολαβεί στη σωτηρία και τη ζωή για τον λαό του – (Εβραίους 1:1-4).

Η σωτηρία είναι διαθέσιμη σε όλους τους ανθρώπους “μέσω της πίστης του Ιησού Χριστού για όλους όσους πιστεύουν, γιατί δεν υπάρχει διάκριση.” Η προσφορά της ζωής δίνεται σε όλους λόγω της πιστής υπακοής του Υιού του Θεού, εκείνου που “πέθανε για τις αμαρτίες μας” όταν ήμασταν ακόμα “εχθροί του Θεού” και “νεκροί στα παραπτώματά μας” – (Ρωμαίους 3:21-22).

Η αμαρτία είναι ο μεγάλος Εξισωτής που καταδικάζει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε δουλεία, φθορά, απελπισία, φόβο και θάνατο. Ούτε η εθνικότητα, η πολιτική εξουσία, ούτε η οικονομική κατάσταση κάνουν καμία διαφορά. Ο θάνατος μας περιμένει όλους.

Ωστόσο, λόγω του θανάτου και της ανάστασής του, ο καθένας μπορεί τώρα να λάβει τη συγχώρεση της αμαρτίας και τη δικαίωση ενώπιον του Θεού, είτε Ιουδαίος είτε Εθνικός, άνδρας ή γυναίκα, φτωχός ή πλούσιος * δηλαδή, “από την πίστη του Ιησού Χριστού.” Ο θάνατος εξακολουθεί να συμβαίνει, αλλά για εμάς, θα αντιστραφεί όταν μας αναστήσει από τους νεκρούς την τελευταία ημέρα - (1 Κορινθίους 15:20-28).

Λαμβάνοντας υπόψη την πιστή του πράξη για λογαριασμό μας, όταν αξίζαμε μόνο τον θάνατο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε στη γενναιόδωρη προσφορά του πιστεύοντας στον Ιησού και σε αυτό που ο Θεός πέτυχε σε αυτόν.

Από τότε που ο γιος του “πέτυχε τον καθαρισμό των αμαρτιών”, ο Θεός σχηματίζει μια νέα κοινότητα αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες από κάθε έθνος που έχουν λυτρωθεί με το αίμα του Ιησού, την 'εκκλησία', τη “Συνέλευση του Θεού.” Κάθε άτομο που πιστεύει στον Ιησού γίνεται μέλος της Αγίας του Κοινότητας – (Εφεσίους 2:15).

Κανένα έθνος, πολιτισμός ή πολιτική ιδεολογία δεν μπορεί να διεκδικήσει τον Ιησού ή τις διδασκαλίες του ως ιδιοκτησία του. Το ευαγγέλιο του είναι ένα μήνυμα για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στη Γη. Υπερβαίνει κάθε εθνικό και πολιτιστικό όριο. Διακηρύσσουμε ένα μήνυμα για όλους τους ανθρώπους, είτε “Ιουδαίοι είτε εθνικοί, δεσμοί ή ελεύθεροι, άνδρες και γυναίκες, γιατί όλοι είναι ένα εν Χριστώ Ιησού” – (Γαλάτες 3:28).

Με την αληθινή έννοια, τα “καλά νέα” του είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα και θρησκεία. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αμαρτήσει. Ο καθένας χρειάζεται σωτηρία και αιώνια ζωή. Κανείς δεν το αξίζει, “όχι, όχι ένας”, αλλά ο Θεός το προσφέρει δωρεάν μέσω του Υιού του.

Τέλος, η σωτηρία παρέχεται στην ίδια βάση για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί, δηλαδή από την πίστη του Ιησού Χριστού. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε με μετάνοια και πίστη σε αυτή την προσφορά και την αυτοθυσία του Ναζωραίου που “έδωσε τη ζωή του ως λύτρο για πολλούς.”



ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
  • Salvation for All! - (The Good News announced by Jesus of Nazareth offers salvation and life to men and women of every nation and people)
  • Κηρύξτε το Ευαγγέλιο! - (Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να διακηρύξει τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού σε όλα τα έθνη χωρίς εξαίρεση μέχρι να επιστρέψει ο Ιησούς – Ματθαίος 24:14)
  • The Author of Salvation - (The Gospel of Jesus Christ liberates men and women of every nation from the stain of sin and the fear of death)

Comments

POPULAR POSTS

The Word Made Flesh

Language of the New Testament