Σημάδι του τέλους

Σύμφωνα με τον Ιησού, το τέλος δεν θα έρθει μέχρι το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού έχει ανακηρυχθεί σε όλα τα έθνη - Ματθαίος 24:14.

Όταν συζητείται η δεύτερη έλευση, τίθεται το ερώτημα ποιο “σημάδι” ή “σημάδια” θα προηγηθεί. Πάντα, οι πόλεμοι, οι σεισμοί, τα τσουνάμι, οι λιμοί και παρόμοιες καταστροφές προτείνονται ως προάγγελοι εκείνης της ημέρας. Ωστόσο, ο Ιησούς μας έδωσε την οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δηλαδή την ολοκλήρωση της αποστολής της εκκλησίας να διακηρύξει τη σωτηρία και την κυριαρχία του πάνω σε όλα τα έθνη της Γης.

Μετά την τελευταία του επίσκεψη στο ναό, προέβλεψε την καταστροφή του. Επειδή ο Ισραήλ είχε απορρίψει τον Μεσσία της, “όλα αυτά θα έρθουν πάνω σε αυτή τη γενεά. Ιδού, ο οίκος σου αφέθηκε σε σένα έρημος. Αληθινά σας δηλώνω, δεν θα μείνει ούτε μια πέτρα πάνω σε μια άλλη που δεν θα πεταχτεί” - (Ματθαίος 23:34-39, 24:1-2).

Ανηφορική ανάβαση-φωτογραφία από το NEOM στο Unsplash
[φωτογραφία από το NEOM στο Unsplash]

Στη συνέχεια, οι μαθητές έκαναν δύο ερωτήσεις. Πότε θα συμβεί η προβλεπόμενη καταστροφή του Ναού; Δεύτερον, ποιο θα ήταν το “
σημάδι” του ερχομού του Υιού του ανθρώπου και του “τέλους της εποχής”;

Ο Χριστός ξεκίνησε εκδίδοντας μια τρομερή προειδοποίηση - προσέξτε τους ψεύτικους μεσσίες και τους ψευδοπροφήτες που θα εξαπατήσουν πολλούς. Οι μαθητές του άκουγαν για Πολέμους, σεισμούς, διεθνείς συγκρούσεις και λιμούς. Οι ψευδοπροφήτες και άλλοι απατεώνες θα έδειχναν τέτοια γεγονότα ως σημάδια του ταχέως πλησιάζοντος τέλους.

Ωστόσο, οι καταστροφές αυτού του είδους δεν ήταν δείκτες του τέλους. Καταστροφές θα συμβούν αλλά το “τέλος δεν είναι ακόμα.” Οι ψευδοδιδάσκαλοι θα διεισδύσουν ανάμεσα στους οπαδούς του και θα δείξουν αυτά ακριβώς τα πράγματα ως “σημάδια” της επικείμενης επιστροφής του, εγείροντας έτσι ψευδείς προσδοκίες και “εξαπατώντας πολλούς” - (Ματθαίος 24:4-8, 2 Θεσσαλονικείς 2:1-4).

Οι ανθρώπινες και φυσικές καταστροφές συμβαίνουν τακτικά, επομένως, οι οπαδοί του δεν πρέπει να “ανησυχούν” όταν το κάνουν αναπόφευκτα. Δεν είναι χρονολογικοί Δείκτες με τους οποίους η Εκκλησία μπορεί να υπολογίσει το χρονοδιάγραμμα του τέλους. Το πολύ, ως “αρχή των πόνων γέννησης”, προμηνύει τον αναπόφευκτο τερματισμό της σημερινής εποχής.

Πουθενά ο Ιησούς δεν προέβλεψε ότι η συχνότητα ή η ένταση των σεισμών, των πολέμων και άλλων φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών θα αυξανόταν καθώς πλησίαζε το τέλος.

Στην πρώτη ερώτηση, Η απάντησή του ήταν - μέσα σε “αυτή τη γενιά.” Η γενιά που ήταν σύγχρονη μαζί του θα έβλεπε την καταστροφή του ναού, και αυτό συνέβη όταν ένας ρωμαϊκός στρατός κατέστρεψε αυτόν και την Ιερουσαλήμ το 70 μ. χ., ακριβώς όπως προέβλεψε - μέσα σε μια γενιά - (Ματθαίος 3:7, 11:16, 12:34-45, 16:4, 17:17, 23:33-36, 24:34).

ΣΗΜΆΔΙ


Σχετικά με την “έλευση του στα σύννεφα και την ολοκλήρωση της εποχής”, ο Ιησούς δήλωσε ότι κανένας άνθρωπος δεν γνωρίζει εκείνη την ημέρα ή την ώρα εκτός από τον Θεό μόνο. Επομένως, οι μαθητές του πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένοι για την απροσδόκητη και ξαφνική άφιξή του.

Η γνώση των “καιρών και των εποχών” ανήκει μόνο στον Θεό, και κάθε άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει τέτοια γνώση είτε ψεύδεται είτε ισχυρίζεται ότι κατέχει πληροφορίες που ούτε ο Υιός του ανθρώπου δεν είχε - (Ματθαίος 24:36, Μάρκος 13:33, Πράξεις 1:7-9).

Όσον αφορά το ζητούμενο “σημείο”, ο Ιησούς μας έδωσε έναν σαφή στόχο που πρέπει να επιτευχθεί πριν επιστρέψει – δηλαδή, την “Διακήρυξη αυτού του Ευαγγελίου της Βασιλείας σε ολόκληρη την κατοικήσιμη γη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη.” Μόνο “τότε θα έρθει το τέλος.”

Το άγγελμα της Βασιλείας του είναι καλό νέο για όλους τους ανθρώπους που το ακούν και το αγκαλιάζουν, και η εκκλησία του πρέπει να το μαρτυρήσει σε κάθε γωνιά της Γης προτού φτάσει ο Υιός του ανθρώπου για να συγκεντρώσει τους αγίους του - (Ματθαίος 24:14).

Ανέθεσε το έργο της Διακήρυξης του ευαγγελίου στους οπαδούς του. Πρέπει να “πάνε και να διδάξουν σε όλα τα έθνη να τηρούν όλα όσα σας διέταξα * ιδού, είμαι μαζί σας μέχρι το τέλος του αιώνα.” Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή την αποστολή πριν επιστρέψει και ολοκληρώσει τη βασιλεία του Θεού, αναστήσει τους νεκρούς, συγκεντρώσει τους εκλεκτούς του και κρίνει τα έθνη - (Ματθαίος 28:18-20, Πράξεις 1:6-8, 1 Κορινθίους 15:20-28).

Πώς ξέρουμε πότε γίνεται η εργασία; Σύμφωνα με τον Ιησού, όταν φτάσει το τέλος! Το γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί “στα σύννεφα του ουρανού” αποδεικνύει ότι η αποστολή μας παραμένει ελλιπής.

Η ανθρώπινη επιθυμία να μάθουμε πότε θα φτάσει ο Ιησούς είναι κατανοητή. Η επιθυμία για βεβαιότητα για το μέλλον οδηγεί τις προσπάθειές μας να διακρίνουμε τους “χρόνους και τις εποχές” και να υπολογίζουμε τις ημερομηνίες. Παρ ' όλα αυτά, όλες οι προηγούμενες προσπάθειες να το πράξουν απέτυχαν. Η ρύθμιση ημερομηνίας οδηγεί πάντα σε απογοήτευση και αποτυχία.

Μέχρι να επιστρέψει ο Χριστός, καλούμαστε να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της κατοικημένης γης. Το να φέρουμε τη “μεγάλη μας αποστολή” στο ζωτικό της συμπέρασμα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να έχουμε ακριβείς πληροφορίες για σημεία, “καιρούς και εποχές” και προφητικά χρονοδιαγράμματα.

Αυτό εγείρει και απαντά στην ερώτηση - Γιατί η επιστροφή του “καθυστέρησε”, υποτίθεται, για 2.000 + χρόνια; δεδομένου ότι η Εκκλησία δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την αποστολή της, Ο Ιησούς μας περιμένει να διακηρύξουμε τη βασιλεία του Θεού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μόνο τότε θα εμφανιστεί ο Χριστός “στα σύννεφα του ουρανού.” Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ακόμη και να “επιταχύνουμε” την επιστροφή του.

Ο Ιησούς δεν είναι αργά, ούτε ο Θεός “καθυστέρησε” την επιστροφή του για κάποιο λόγο που είναι γνωστός μόνο σε αυτόν. Ο Αναστημένος Κύριος περιμένει την Εκκλησία του για να ολοκληρώσει το πρωταρχικό του έργο.



ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
  • Σωτηρία για όλους! - (Τα καλά νέα που ανακοίνωσε ο Ιησούς προσφέρουν σωτηρία και ζωή σε άνδρες και γυναίκες κάθε έθνους και λαού)
  • Κηρύξτε το Ευαγγέλιο! - (Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να διακηρύξει τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού σε όλα τα έθνη χωρίς εξαίρεση μέχρι να επιστρέψει ο Ιησούς – Ματθαίος 24:14)
  • The Final Sign - (According to Jesus, the End will not come until the Gospel of the Kingdom of God has been proclaimed to all nations – Matthew 24:14)

Comments

POPULAR POSTS

The Word Made Flesh

Language of the New Testament